diumenge, 16 de febrer del 2014

Ciclisme o Cicloturisme

Sembla que estam entrenant per fer la Serra de Tramuntana pero per trams, així algún dia estarem prou forts per afrontar tota la MA10 (abans C710) des de Pollença fins Andratx o vicevesa.
Amb una previsió de temps primaveral vam sortir a les 8:30 h. mesclant equipació d'hivern amb equipació d'estiu i ens diriguim cap a Esporles per Establiments. Deixem enrere Esporles, iniciem la pujada a La Granja, deixem enrere l'encreuament de Valldemossa, l'encreuament d'Es Port des Canonge i anem serpentejant per la carretera que puja i baixa amb corbes de dretes i d'esquerres fins arribar a BanyalbufarDecidim fer la primera parada per pis, cafetito...
Sortint del poble ens trobem amb Sa Torre de ses Ànimes i un paisatge impressionant que ens obliga a parar una altra vegada per fer ses fotos amb les que documentam aquest blog.

Joan Guirigall a Sa Torre de Ses Animes.
Continuem serpentejant, pujant i baixant fins arribar a Estellencs i comenca la pujada a el Coll des Pi. Aquest ens va semblar més dur i llarg perquè quan vam veure el rètol de fusta amb el nom encara falta un bon tros fins a coronar. A dalt hi ha el Restaurant Es Grau amb una terrassa i unes vistes increïbles pel que aturem a fer un altre cafè i unes fotos.

Toni Nostro arribant a Es Grau.
Disfrutem de la baixada amb revolts enllaçats però ens feia pena veure el paisatge cremat que ha deixat l'incendi d'aquest estiu. Així fins a arribar als túnels abans de començar l'ascensió a Sa Gramola. En els túnels vam tenir un punxada que ens va obligar a aturar-nos de nou per enèsima vegada. Comencem la curta però exigent pujada debatent si el que fem es pot considerar ciclisme esportiu o cicloturisme pur i dur ¿? Coronem Sa Gramola i ens tirem cap avall, una altra vegada gaudint del pilotatge fins arribar a la rotonda d'Andratx.
Girem a l'esquerra per inicial una nova pujada: la del Coll des Graó que ja vam fer la setmana passada en sentit contrari. És un ascens curt però ja en portem uns quants a les nostres cames i ho notem.
Arribem a Es Capdella i tornem a aturar-nos; aquesta vegada per el berenar "oficial" de pamboli ja que el necessitem per reposar forces. I es que encara ens queda el Coll des Tords!!!

Després ens va quedar la baixada i arribada a Palma per la cantera d'Establiments.
En total han estat 83 km. en 5,5 hores, o sigui que espero els vostres comentaris sobre si això és cliclisme esportiu o cicloturisme ¿? Això de tantes aturades...
La ruta a Wikiloc:
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6132798 

6 comentaris:

  1. Bones, crec que això es esport total. Aquesta preciosa ruta és molt exigent!!
    A més, no duis beasses ni porta equipatges ni mapes, tant típic del cicloturisme.
    Juanjo

    ResponElimina
  2. Jo crec que lo que feis es cicloturisme, no depen de si se duen alforjes, mapes... sino de l'esperit de la ruta, disfrutant d'ella o bé dotant-la d'un caràcter ràcing

    ResponElimina
  3. Uep, lo que feis és esport!! Qui ho anava a dir, jo que vos conec des de fa tant!!
    Aiii, quines ganes de fer un cervesó al Guiri!!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uep també:
      Mem quan vendrà Nil amb noltros a fer una mica d'esport?

      Elimina